Biologisch vlees

Beter leven bij onze Nederlandse boeren

Beter voor de dieren

Biologisch vlees in Nederland moet aan hele strenge eisen voldoen. Wij en andere gecertificeerde biologische bedrijven vallen onder SKAL Nederland. De hele keten moet zich aan deze regels houden. Dus de Boeren, het slachten en verpakken,  en  het kleinschalige vervoer tot de verkopers. 
Dit SKAL certificaat is het enige certificaat in Europa, hiermee ben je in heel Europa dus verzekerd van een Biologisch product. Zomaar Biologisch op een product zetten mag dus niet. Alleen als een bedrijf is het bezit is van het certificaat door SKAL uitgegeven, is dit biologisch. Als bedrijf wordt je regelmatig gecheckt, door middel van steekproeven, en periodieke controles. Je herkent een Biologisch product aan het blaadje.
Wij zijn trots om dit certificaat al jaren te hebben.

Biologisch vlees is gezonder voor mens en dier vinden wij. Bij de boeren wordt er geen kunstmest gebruikt, geen chemische synthetisch  bestrijdingsmiddelen en geen genetische manipulatie.

Ook hebben de dieren alle ruimte, en leven op een gezondere bodem.

Gezondere beesten, gezondere omgeving. Je proeft het verschil. Kies voor minder vlees, maar kies bewust voor biologisch vlees.

Volgens ons de meest duurzame manier van landbouw.

Veel van ons vlees betrekken wij via De Groene Weg, op onze site vindt u een link naar de boeren die hierbij zijn aangesloten. Zo ziet u meteen waar uw vlees vandaan komt!

Onze producten

Het antwoord is eigenlijk best simpel, de dieren hebben een beter, en gelukkiger leven bij de biologische boer. Zo staan onze koeien in potstallen en niet in een gewone vaste stal, met vers stro. Ook leven de koeien gemiddeld 200 dagen buiten in de open lucht. Ook als ze in de potstallen verblijven, mogen ze zelf er in en eruit lopen. Ook hebben de koeien goed, en voedzaam biologisch voeder tot hun beschikking.

Heerlijke smaakvolle steaks die 5 weken hebben gerijpt in onze eigen rijpingskasten. De smaak van een stuk Dry Aged vlees is een stuk intenser, en het vlees is malser door de speciale techniek.

Biologische kip, vol van smaak. 

Wij maken 7 soorten verse sauzijzen met allemaal verse kruiden o.a knoflook-peterselie, venkel. rozemarijn-thijm, en  sinasappel-gember.

Een heel groot assortiment vers  bbq vlees, o.a mooie stukken ribstuk, t-bone, hamburgers, kipsate, en bbq worstjes. 

We maken alle rollades die u wilt, van varkensrollade tot ribeye rollades.

Heel veel van onze vleeswaren worden door ons gemaakt, zoals de rosbief, de gebraden gehakt, en de grillworsten. Onze huisgemaakte gekookte worst is onze topper!

onze biologische kip

Wij verkopen uitsluitend Polderhoen kip uit Lelystad. 

Deze biologische kippen zijn een speciaal ras die zonder antibiotica  en groeihormonen worden grootgebracht. De kippen mogen altijd naar buiten en het voer moet voor 95 procent bestaan uit biologische grondstoffen.