Over ons

De Leidsche Vleeschhouwerij is een familiebedrjif bestaande uit Richard, Semra en Sebastiaan van Rijnswou.

Over de Leidsche Vleeschhouwerij

De Leidsche Vleeschhouwerij is een echt familiebedrijf;

Wij, Richard en Semra van Rijnswou, zijn getrouwd en hebben 3 zonen Sebastiaan, Julian en Silvijn.  We wonen met veel plezier in Zoeterwoude. Na jarenlang ervaring te hebben in de slagerijwereld en ook een ´stenen´winkel te hebben gehad, wilden wij meer bezig zijn met puur vlees. We gingen op zoek naar een manier om zelf meer controle te hebben over wat we konden verkopen. Geen massa product, beter voor de dieren. En ook een gezonder product voor de klant. Na wat onderzoek zijn wij terecht gekomen bij biologich vlees. We hebben ons hierin verdiept, en hebben contact opgenomen met SKAL Nederland. Onze toenmalige winkel verkocht, en een oude kaaswagen aangeschaft. Zo zijn we begonnen en in 2015 gestart met het verkopen van  gecertificeerd biologisch vlees op de Leidse markten en omgeving. Ons bedrijf groeit nog steeds, we merken dat de consument steeds bewuster wordt van wat hij eet en hoe de dieren behandeld behoren te worden. Komend jaar zal er nog een verkoopwagen bij komen, nu onze zoon Sebastiaan volledig in ons bedrijf erbij is gekomen. Zo groeien wij door, hopelijk steeds meer mensen te voorzien van ontzettend lekker en  puur biologisch vlees, waar wij voor 100 procent achter staan.

Samen met ons vaste, enthousiaste team staan wij op alle marktdagen voor u klaar!

Team LV

Richard, Semra, Sebastiaan, Julian, Sandra, Mieke, Erkan, Stijn, Twan, en Bram 

De kippen hebben veel ruimte om rond te scharrelen, en kunnen zelf hun voer eten wanneer ze dat zelf willen.

De leidsche vleeschhouwerij

zelf in controle

Wij werken nauw met onze leveranciers samen om zo zelf de beste keuzes te maken voor onze winkel. Alle stukken vlees in de verkoopwagen zijn volledig terug te traceren naar de boerderijen. Ons vlees is erg goed van smaak, dit komt door de levenswijze van de dieren en hun voer. Doordat we geen ´stenen winkel´ hebben maar een verkoopwagen en doordat we zelf veel portioneren en producten maken, kunnen we de kosten van het vlees beheersen. Biologisch vlees is in de regel natuurlijk duurder dan regulier vlees. Dit komt doordat het houden van biologisch vee natuurlijk ook duurder is door het biologisch voer en door de extra vierkante meters die de dieren hebben. Ook het kleinschalige vervoer is duurder. Maar het vlees is puur, zonder antibiotica en zonder groeihormonen. De smaak is echt veel beter. En de dieren leven beter, en gelukkiger. Bijkomend voordeel is ook dat biologisch boeren ´grondgebonden´ moeten werken, dit betekent dat ze alle mest die op hun bedrijf wordt geproduceerd, zelf weer kwijt moeten, dus hebben ze nooit een mestoverschot. Bovendien staan bij de bio boeren de koeien veel vaker buiten in de wei, er is er dus altijd zuurstof bij hun mest en zorgt deze mest dus weer voor minder methaan. Dit zijn maar twee voorbeelden van waarom bio boeren beter is voor ons klimaat

leiderdorp standplaats foto nummer 2
eigenarenvof

familiebedrijf

Sinds 2024 is Sebastiaan vast in ons bedrijf toegetreden. Voor ons als ouders natuurlijk fantastisch, om zo ons bedrijf door te kunnen zetten en de komende jaren te laten groeien. Het komende jaar zal er een verkoopwagen bij komen en zullen wij gaan uitbreiden. Samen met onze 2e zoon Julian, en onze vast team gaan we vol vertouwen door met onze biologische marktslagerij. Weten wat je eet is in deze tijd erg belangrijk, wij zorgen daarvoor!