Specialiteiten

Ontdek de specialiteiten van de Leidse Vleeschhouwerij

Ambachtelijk

Wij maken heel veel vleeswaren en worsten zelf in onze eigen worstmakerij. We hebben beschikking tot moderne apparatuur die ons in staat stelt om naast, worsten en burgers ook veel vleeswaren en ook maaltijden te maken. 

Het grootste voordeel hiervan vinden wij dat we precies weten wat er in de producten zit, zo kunnen wij garanderen dat u echt pure en smaakvolle vleeswaren bij ons koopt. Niets is zo lekker als een zelfgebraden pure rosbief!

Ook al het vlees wat wij van onze leveranciers binnen krijgen kunnen wij hier potioneren, en verwerken. Zo krijgt u de mooiste stukken verse biefstuk, ribeye, en mooie karbonades om maar wat voorbeelden te geven. En natuurlijk ook lekkerste hamburgers, ballen gehakt en gebraden gehakten. 

Onze specialiteiten

Bij de Leidse Vleeschhouwerij hebben we een breed scala aan vleesspecialiteiten. Ons assortiment loopt van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees, kippenvlees tot huisgemaakte hamburgers en verse worst. Daarnaast hebben we ook veel verse vleeswaren. Een deel maken wij zelf als de rosbief, frinkando, gebraden gehakt en rollades, en ook een deel wordt besteld bij 1 van onze leveranciers. 

Een van onze specialtiteiten is onze verse saucijzen. We maken ze in 7 verschillende smaken in onze eigen worstmakerij. We hebben 5 varkenssaucijzen; knoflook/peterselie, rozemarijn/tijm, venkel, naturel, en de leidsche lente met gember, sinasappel en een klein pepertje.  Ook hebben we een lamssaucijs met rozemarijn en tijm, en een rundersaucijs naturel .

Dry aged vlees

In onze wagen hebben wij twee Dry Aged kasten waar wij mooiste stukken rib eye en entrecote laten rijden voor minimaal 5 weken. Dit rijpen geeft een intense smaak aan het vlees.

Biologisch is beter

Ons varkensvlees komt van De Groene Weg. Bij deze  leverancier zijn ruim 110 varkensboeren bij aangesloten, allemaal biologisch gecertificeerde Nederlandse boeren. De varkens krijgen biologisch voer. En in de stallen ligt altijd vers biologisch stro om in te wroelen en op te liggen.

Als je een keer een boerderij bezoekt dat kun je de biologische varkens herkennen  aan hun krulstaartjs. Want bij biologische varkens mag deze niet worden gecoupeerd. 

Ook veel van ons rundvlees komt van De Groene Weg. De runderen eten zelf uitsluiten biologisch voer. Dit is zonder chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en ook zonder kunstmest geteeld. Op het grasland waar de koeien grazen zijn ook veel kruiden ingezaaid. Dit is ook weer goed voor hun immuunsysteem. Overal is over nagedacht om de dieren zo gezond en gelukkig te laten opgroeien.